Tag: Zeevruchten

Sambal goreng udang

Recept voor Sambal Goreng Udang Sambal goreng udang is een populair Indonesisch gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht. Het is een heerlijk pittig gerecht van garnalen gekookt in een kruidige saus van onder andere sambal, kokosmelk en tamarinde. Hieronder vind je het recept voor dit smaakvolle gerecht. Ingrediënten: 500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt 4 teentjes knoflook, fijngehakt 2 uien, fijngesneden 4 rode pepers, fijngehakt (of naar smaak) 3 el sambal oelek 1 stengel citroengras, gekneusd 400 ml kokosmelk 1 el tamarindepasta (asem)

Lees verder →

Ikan goreng

Recept voor Ikan Goreng Ikan goreng is een heerlijk Indonesisch gerecht van gefrituurde vis, dat meestal geserveerd wordt met rijst en groenten. Hieronder vind je ons recept voor ikan goreng. Ingrediënten: 500 gram witvis (bijv. kabeljauw) 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel kurkuma zout en peper naar smaak sap van 1 limoen bloem om te paneren frituurolie om in te bakken Het belangrijkste ingrediënt in dit gerecht is natuurlijk de vis. Je kunt hiervoor verschillende soorten witvis gebruiken, zoals ...

Lees verder →

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.