Tag: Udang

Krupuk Udang: garnalenkroepoek als smakelijk bijgerecht voor nasi rames

Krupuk Udang: garnalenkroepoek als smakelijk bijgerecht voor nasi rames Nasi rames is een van de populairste gerechten in de Indonesische keuken. Het is een rijstgerecht dat wordt geserveerd met verschillende bijgerechten zoals vlees, groenten en sauzen. Maar wat het gerecht echt compleet maakt, is Krupuk Udang - garnalenkroepoek. Betekenis en geschiedenis van nasi rames Nasi rames is ontstaan ​​uit de Javaanse keuken en wordt vaak geassocieerd met de traditionele Indonesische eetcultuur. Het gerecht bestaat uit een grote kom witte rijst die wordt geserveerd met verschillende kleine schaaltjes bijgerechten. Mensen kiezen hun eigen combinatie ...

Lees verder →

Sambal goreng udang

Recept voor Sambal Goreng Udang Sambal goreng udang is een populair Indonesisch gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht. Het is een heerlijk pittig gerecht van garnalen gekookt in een kruidige saus van onder andere sambal, kokosmelk en tamarinde. Hieronder vind je het recept voor dit smaakvolle gerecht. Ingrediënten: 500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt 4 teentjes knoflook, fijngehakt 2 uien, fijngesneden 4 rode pepers, fijngehakt (of naar smaak) 3 el sambal oelek 1 stengel citroengras, gekneusd 400 ml kokosmelk 1 el tamarindepasta (asem)

Lees verder →

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.