Tag: Trassi

Sambal Trassi: kruidige garnalensaus voor nasi rames

Sambal Trassi: kruidige garnalensaus voor nasi rames Als je bekend bent met de Indonesische keuken, dan heb je vast wel eens gehoord van Sambal Trassi. Het is een kruidige garnalenpasta die veel gebruikt wordt in gerechten als nasi goreng en natuurlijk ook in onze favoriete rijsttafelgerecht; Nasi Rames! In deze tekst lees je meer over de oorsprong en ingrediënten van Sambal Trassi en hoe je het zelf kunt maken. Achtergrondinformatie over Sambal Trassi Sambal is een chilisaus die zijn oorsprong vindt in Indonesië. Het woord "sambel" komt uit het Javaans en betekent "...

Lees verder →

Nasi rames met trassi

Nasi Rames Met Trassi Ben je op zoek naar een heerlijk Indonesisch gerecht om te koken? Probeer dan eens Nasi Rames met trassi. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Het bestaat uit een combinatie van rijst met verschillende bijgerechten zoals groente, vlees en ei. De trassi geeft het gerecht een extra smaakdimensie waardoor het nog lekkerder wordt. Ingrediënten Rijst (300 gram) Ketjap manis (3 eetlepels) Trassi (1 theelepel) Lombok peper (2 stuks) Sambal oelek (1 eetlepel) Knoflook (2 teentjes) Gemberwortel (3 cm)

Lees verder →

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.