Tempeh Goreng: knapperige tempeh als bijgerecht voor nasi rames

Op zoek naar een lekker en knapperig bijgerecht voor je nasi rames? Probeer dan eens Tempeh Goreng! Dit gerecht is niet alleen heel smakelijk, maar ook nog eens heel eenvoudig te maken. In dit artikel delen we het recept en geven we tips om het gerecht naar eigen smaak aan te passen.

Ingrediënten en bereidingswijze van Tempeh Goreng

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram tempeh
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (naar smaak)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • sap van 1 limoen
  • scheutje olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Schil de tempeh en snijd deze in kleine blokjes.
  2. TIP: Wil je extra knapperige tempeh? Leg de blokjes dan voor het bakken 10 minuten in kokend water met zout.
  3. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de tempeh goudbruin.
  4. Voeg vervolgens de knoflook en rode peper toe en bak deze kort mee.
  5. Voeg tot slot de ketjap manis en het limoensap toe en roer alles goed door elkaar.
  6. TIP: Serveer de Tempeh Goreng met wat gebakken uitjes voor extra smaak.

Variaties op het recept met verschillende kruiden en specerijen

Hou je van pittig eten? Voeg dan wat extra rode pepers toe aan het gerecht. Wil je juist wat meer smaak aan het gerecht geven? Probeer dan eens één van onderstaande variaties:

  • Voeg 1 theelepel kurkuma of kerrie toe voor een Oosterse twist
  • Bak wat plakjes ui mee voor extra smaak
  • Gebruik sojasaus in plaats van ketjap manis voor een andere smaakbeleving

Tips voor het serveren als bijgerecht bij Nasi Rames

Tempeh Goreng is heerlijk als bijgerecht bij een traditionele nasi rames. Hieronder enkele tips voor het serveren:

  • Serveer de Tempeh Goreng met witte rijst en groenten, zoals sperziebonen, kouseband of worteltjes.
  • Maak het gerecht af met gebakken uitjes en wat verse kruiden, zoals koriander of peterselie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.