Sambal Telor: hardgekookte eieren in pittige saus bij nasi rames

Sambal Telor is een heerlijk Indonesisch gerecht dat perfect past bij nasi rames. Het belangrijkste doel van dit gerecht is om de smaken van de verschillende gerechten in de nasi rames te versterken en het geheel nog lekkerder te maken. Sambal Telor bestaat uit hardgekookte eieren die worden geserveerd in een pittige saus.

De ingrediënten voor dit gerecht zijn onder andere:

  • Hardgekookte eieren (meestal 4 tot 6 stuks)
  • Knoflook (fijngehakt)
  • Rode ui (gesnipperd)
  • Rode peper (fijngehakt)
  • Ketjap manis
  • Suiker
  • Zout

Bereidingswijze van Sambal Telor

  1. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in plakjes.
  2. Fruit de knoflook, rode ui en rode peper in olie tot het geheel zacht is geworden.
  3. Doe de ketjap manis, suiker en zout erbij en laat het geheel nog even sudderen. Voeg eventueel water toe als de saus te dik is.
  4. Doe de plakjes ei bij de saus en meng het geheel goed door elkaar. Laat alles nog even op laag vuur staan tot het goed warm is geworden.
"Sambal Telor is een heerlijk gerecht dat niet moeilijk te maken is. Het past perfect bij nasi rames en voegt net dat beetje extra toe."

Variaties en aanpassingen aan het recept

Er zijn verschillende variaties mogelijk op dit gerecht. Zo kun je bijvoorbeeld ook tempeh of tofu gebruiken in plaats van eieren. Ook kun je spelen met de hoeveelheid kruiden om zo meer of minder pit toe te voegen aan het gerecht. Daarnaast kun je ervoor kiezen om dit gerecht wat meer groenten te geven door bijvoorbeeld wat paprika, wortel of champignons toe te voegen aan de saus.

Combinaties met andere gerechten

Sambal Telor is een gerecht dat perfect past bij nasi rames. Maar het kan ook goed gecombineerd worden met andere Indonesische gerechten. Zo smaakt het heerlijk bij gado-gado, sate ayam of rendang. Je kunt dit gerecht dus eigenlijk overal wel bij serveren waar je behoefte hebt aan wat extra pit en smaak.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.