Tag: Nasirames

Nasi rames en het bevorderen van een gezonde bloeddruk

Nasi rames en het bevorderen van een gezonde bloeddruk Als je op zoek bent naar een smakelijk gerecht om toe te voegen aan je dieet dat ook bijdraagt aan een gezonde bloeddruk, dan is nasi rames misschien wel de juiste keuze. Wat is nasi rames? Nasi Rames is een Indonesisch rijstgerecht dat bestaat uit witte rijst met verschillende bijgerechten. Deze bijgerechten kunnen variëren, maar meestal bevat het gerecht vlees (vaak rundvlees of kip), groenten (zoals sperziebonen en wortels) en ei. Het wordt geserveerd met sambal, gebakken uitjes en kroepoek. Voedingsstoffen ...

Lees verder →

Acar Ketimun: frisse komkommerrelish voor nasi rames

Acar Ketimun: frisse komkommerrelish voor nasi rames Welkom op Nasiramesrecept.nl! In dit artikel gaan we het hebben over Acar Ketimun, een heerlijke en verfrissende komkommerrelish die perfect past bij nasi rames. We zullen bespreken hoe je Acar Ketimun maakt, waarom het zo relevant is voor nasi rames en andere toepassingen in de Indonesische keuken. Achtergrondinformatie over Acar Ketimun Acar Ketimun is een traditionele Indonesische bijgerecht dat vaak wordt geserveerd met nasi rames. Het woord "acar" betekent ingelegd en "ketimun" betekent komkommer. Het gerecht bestaat uit in azijn gemarineerde komkommers, wortels, rode ui ...

Lees verder →

Ayam kecap

Ayam kecap Indonesisch eten is altijd een heerlijk avontuur voor de smaakpapillen. Ayam kecap is een klassiek gerecht uit de Indonesische keuken dat je zeker moet proberen. Het is een zoet en hartig gerecht dat wordt gemaakt met kip, sojasaus en suiker. Ingrediënten: 500g kippenvlees (in stukjes gesneden) 4 teentjes knoflook (fijngesneden) 2 sjalotten (fijngesneden) 1 rode peper (fijngesneden) 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels oestersaus 1 eetlepel palmsuiker Zout en peper naar smaak Olie om in te bakken

Lees verder →

Ayam kalio

Ayam kalio Ayam kalio is een heerlijk Indonesisch gerecht dat vaak wordt gegeten met rijst. Het gerecht wordt gekenmerkt door zijn pittige en kruidige smaak. Hieronder vind je het recept voor ayam kalio. Ingrediënten: 500 gram kipfilet, in stukjes gesneden 2 uien, fijngesneden 4 teentjes knoflook, fijngesneden 5 rode pepers, fijngesneden 3 cm gemberwortel, fijngesneden 3 cm laoswortel, fijngesneden (optioneel) 1 theelepel kurkuma poeder Zout naar smaak Sap van 1 limoen of citroen (optioneel) Sommige ingrediënten zijn belangrijk ...

Lees verder →

Ajam pangang

Recept voor Ajam pangang Ajam pangang is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken. Het is een zoet-pittig gerecht dat vaak geserveerd wordt met rijst en groenten. Hieronder vindt u het recept voor ajam pangang. Ingrediënten: 4 kipfilets, in blokjes gesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 ui, gesnipperd 4 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels tomatenpuree 1 theelepel sambal oelek Zout en peper naar smaak Olie om in te bakken Sommige ingrediënten zijn belangrijk omdat ze de smaak van het ...

Lees verder →

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.