Nasi Rames Met Trassi

Ben je op zoek naar een heerlijk Indonesisch gerecht om te koken? Probeer dan eens Nasi Rames met trassi. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Het bestaat uit een combinatie van rijst met verschillende bijgerechten zoals groente, vlees en ei. De trassi geeft het gerecht een extra smaakdimensie waardoor het nog lekkerder wordt.

Ingrediënten

  • Rijst (300 gram)
  • Ketjap manis (3 eetlepels)
  • Trassi (1 theelepel)
  • Lombok peper (2 stuks)
  • Sambal oelek (1 eetlepel)
  • Knoflook (2 teentjes)
  • Gemberwortel (3 cm)
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Sommige ingrediënten zijn belangrijk voor de smaak van dit gerecht. Zo zorgt de trassi voor een umami-smaak die typerend is voor veel Indonesische gerechten en geeft de sambal oelek het geheel wat pit.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snijd de lombok peper, knoflook en gember fijn en fruit dit in wat zonnebloemolie in een wokpan
  3. Voeg de trassi toe en bak dit kort mee
  4. Voeg het vlees toe aan de pan en bak dit gaar. Voeg tussendoor ook wat ketjap manis toe voor extra smaak.
  5. Roerbak ook de groenten in een andere pan en voeg dit toe aan het vlees mengsel.
  6. Serveer alles samen met een eitje erbij.

Tips: Voor een vegetarische variant kun je het vlees vervangen door tofu of tempeh. Ook kun je variëren met verschillende soorten groenten, afhankelijk van wat je lekker vindt. Serveer bijvoorbeeld met kroepoek of atjar.

FAQs

  • Kan ik de trassi vervangen?
    Ja, als je geen fan bent van trassi kun je deze vervangen door bijvoorbeeld gefermenteerde bonensaus of garnalenpasta.
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn rijst niet te plakkerig wordt?
    Spoel de rijst goed af onder stromend water voordat je hem gaat koken. Gebruik daarnaast altijd de juiste hoeveelheid water en laat het rustig sudderen tot al het water is opgenomen.
  • Welke groenten kan ik gebruiken?
    Je kunt variëren met verschillende soorten groenten, afhankelijk van wat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan sperziebonen, wortel, paprika of taugé.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.