Nasi Rames met Paprika recept

Bijna iedereen kent wel de bekende Indonesische nasi rames. Dit gerecht is een combinatie van verschillende smaken en ingrediënten die samen voor een heerlijke maaltijd zorgen. In dit artikel delen we ons recept voor nasi rames met paprika.

Ingrediënten:

  • 300 gram rijst
  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels olie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Sommige ingrediënten zijn erg belangrijk voor de smaak van dit gerecht. Ketjap manis is bijvoorbeeld een zoete sojasaus die veel gebruikt wordt in de Indonesische keuken. Sambal oelek is een pittige saus gemaakt van rode pepers. Hiermee voeg je wat extra pit toe aan het gerecht.

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en bak hierin de kipfilet tot deze gaar is. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
  3. Voeg nog 2 eetlepels olie toe aan dezelfde pan en bak hierin de ui, knoflook en paprika voor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg vervolgens de tomatenpuree, ketjap manis en sambal oelek toe. Roer goed door en laat nog even sudderen op laag vuur.
  5. Voeg nu ook de gebakken kip weer toe aan het gerecht. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de nasi rames met paprika samen met de gekookte rijst.

Tips: Je kan eventueel ook andere groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld prei of broccoli. Serveer daarnaast bijvoorbeeld ook een frisse komkommersalade als bijgerecht.

FAQ

  • Kan ik dit gerecht ook vegetarisch maken?
  • Natuurlijk! In plaats van kipfilet kan je bijvoorbeeld tofu of tempeh gebruiken.
  • Kan ik de sambal oelek vervangen door iets anders?
  • Als je niet van pittig houdt kan je de sambal oelek weglaten. Wil je juist wel wat extra pit? Dan kan je bijvoorbeeld ook sriracha saus gebruiken.
  • Kan ik dit gerecht ook van tevoren maken?
  • Ja, dat kan zeker! Bewaar de nasi rames en rijst apart in de koelkast en verwarm ze voor het serveren even op in een wokpan of magnetron.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.