Nasi rames met koriander

Ben je op zoek naar een lekker recept voor nasi rames? Probeer dan eens deze variant met koriander. Het is een heerlijk gerecht vol smaak en perfect voor een gezellige avond thuis. Hieronder vind je het recept met alle benodigde ingrediënten en bereidingswijze.

Ingrediënten:

  • 400 gram rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels trassi (garnalenpasta)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om in te bakken
  • Voor de garnering: verse korianderblaadjes en gebakken uitjes (bawang goreng)

Koriander is een belangrijk ingrediënt in dit gerecht omdat het zorgt voor extra smaak en aroma. Als je niet van de smaak van koriander houdt, kun je het vervangen door bijvoorbeeld peterselie of basilicum.

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met trassi, ketjap manis, limoensap, zout en peper.
  3. Verhit olie in een wokpan en bak hierin de gemarineerde kipfilet tot deze gaar is. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Bak vervolgens in dezelfde pan de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook tot ze glazig zijn.
  5. Voeg dan de sperziebonen toe en bak deze mee tot ze beetgaar zijn.
  6. Doe nu ook de gekookte rijst bij het groentemengsel in de pan en roerbak alles goed door elkaar.
  7. Voeg tot slot ook de gebakken kip toe aan het geheel en warm nog even goed door.

Voor extra smaak kun je het gerecht garneren met verse korianderblaadjes en gebakken uitjes (bawang goreng).

Extra tips:

  • In plaats van kip kun je ook rundvlees of varkensvlees gebruiken voor dit recept.

Dit gerecht is heerlijk te combineren met bijvoorbeeld emping (Indonesische crackers) of acar ketimun (zoetzure komkommersalade). Serveer er eventueel nog een koud biertje of glas fris bij en genieten maar!

Samenvatting van belangrijkste punten:

  • Nasi rames met koriander is een heerlijk gerecht vol smaak.
  • Koriander zorgt voor extra smaak en aroma, maar kan vervangen worden door andere kruiden als je er niet van houdt.
  • Je kunt dit gerecht serveren met emping, acar ketimun en een koud drankje.

FAQ:

  1. Kan ik de kipfilet ook vervangen door tofu?
    Ja, dat kan zeker. Marineer de tofu dan op dezelfde manier als de kipfilet en bak het in plaats daarvan.
  2. Moet ik de rijst afspoelen voor het koken?
    Als je wilt voorkomen dat de rijst plakt kun je hem even afspoelen onder de kraan. Het is echter niet per se nodig.
  3. Hoe lang duurt het ongeveer om dit gerecht te maken?
    De bereidingstijd ligt tussen de 30 en 45 minuten, afhankelijk van hoe snel je bent met snijden en bakken.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.