Nasi rames met ketjap - Het Recept

Ingrediënten:

  • 300 gram rijst
  • 500 gram kipfilet of varkensvlees, in blokjes gesneden
  • 200 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 200 gram wortels, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • sambal oelek naar smaak (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
Sommige ingrediënten zoals de rijst en de groenten zijn essentieel voor dit gerecht. De ketjap manis zorgt voor een zoete smaak en is daarom onmisbaar.

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Breng een pan water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook deze 3 minuten en giet ze af.
  3. Verhit een grote wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg de kipfilet of varkensvlees toe en bak deze 5-7 minuten totdat het vlees goudbruin is.
  4. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe aan de pan en bak dit mee totdat het zacht is.
  5. Doe de wortels bij het vlees, samen met de sperziebonen. Bak deze 5 minuten mee.
  6. Voeg nu de ketjap manis, sambal oelek (optioneel) en zout en peper toe naar smaak. Meng alles goed door elkaar voor ongeveer 2-3 minuten.
  7. Haal van het vuur af en serveer met rijst.

Extra tips:

  • Vervang kipfilet of varkensvlees door tofu voor een vegetarische versie van dit gerecht
  • Serveer met een gebakken ei bovenop voor extra smaak
  • Eet het gerecht met cassave kroepoek om het helemaal af te maken

Samenvatting:

Nasi rames met ketjap is een heerlijk Indonesisch gerecht dat makkelijk thuis te maken is. Met slechts een paar ingrediënten creëer je al snel een smaakvol gerecht dat perfect past bij een gezellige avond met vrienden of familie. Vergeet niet om te experimenteren met de ingrediënten en voeg extra groenten toe of vervang het vlees door tofu voor een vegetarische optie!

FAQ:

  1. Kan ik dit gerecht van tevoren maken?

    Ja, dat kan zeker! Bewaar de rijst en het vlees-groentemengsel apart in de koelkast en verwarm alles opnieuw in een pan voordat je gaat serveren.

  2. Is dit gerecht pittig?

    Dit gerecht is niet per se pittig, maar als je van wat meer pit houdt kun je sambal oelek toevoegen naar smaak.

  3. Kan ik dit gerecht invriezen?

    Ja, dit gerecht is perfect om in te vriezen. Bewaar het vlees-groentemengsel en de rijst apart in luchtdichte containers.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.