Nasi rames met aubergine

Ben je op zoek naar een verrassend en smaakvol gerecht? Probeer dan eens deze nasi rames met aubergine! Dit Indonesische gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond door de toevoeging van groenten zoals de aubergine.

Ingrediënten:

  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 200 gram kipfilet in blokjes gesneden of tofu voor vegetarische optie
  • 3 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 2 eetlepels oestersaus (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Een aantal ingrediënten zijn cruciaal voor dit gerecht. Zo zorgt de ketjap manis voor die zoete smaak die zo kenmerkend is voor de Indonesische keuken. De aubergine voegt niet alleen smaak toe, maar zit ook vol met gezonde voedingsstoffen zoals vezels en vitamines.

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op het pak.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze in een wokpan tot ze glazig zijn.
  3. Voeg vervolgens de kipfilet of tofu toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen de paprika's, courgette en aubergine in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Bak alles goed door elkaar.
  5. Giet nu de ketjap manis over het geheel en roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel ook oestersaus toe als je hier van houdt.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de nasi rames met aubergine samen met de gekookte rijst. Eet smakelijk!

Als je wat extra smaak wilt kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld sambal of gebakken uitjes erbij te serveren. Dit geeft net dat beetje extra pit aan het gerecht! Ook kun je eventueel andere groenten toevoegen naar eigen smaak, zoals bijvoorbeeld wortels of champignons.

FAQ:

  1. Is dit gerecht geschikt voor vegetariërs?
    Ja, je kunt de kipfilet vervangen door tofu of het helemaal weglaten.
  2. Zijn er gezonde alternatieven voor rijst?
    Je kunt rijst vervangen door bijvoorbeeld quinoa, bulgur of couscous.
  3. Kan ik dit gerecht ook met andere vleessoorten maken?
    Natuurlijk! Dit gerecht is ook lekker met bijvoorbeeld rundvlees of varkensvlees.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.