Nasi rames met ananas - Een heerlijk Indonesisch gerecht

Ben jij op zoek naar een lekker en makkelijk te maken Indonesisch gerecht? Probeer dan eens nasi rames met ananas. Dit is een combinatie van verschillende gerechten uit de Indonesische keuken, geserveerd met rijst en stukjes ananas. Het zoete van de ananas geeft dit gerecht een verrassende twist.

Ingrediënten:

  • Rijst
  • Kroepoek
  • Satésaus
  • Gebakken uitjes
  • Atjar tjampoer (ingelegde groenten)
  • Sambal oelek (naar smaak)
  • Ketjap manis (zoete sojasaus)
  • Bami goreng of nasi goreng kruidenmix
  • Gekookte eieren
  • Ananas (in stukjes)

Een aantal ingrediënten zijn erg belangrijk voor de smaak van dit gerecht. Zo zorgt de satésaus voor een hartige smaak en de ketjap manis voor een zoete smaak. De sambal oelek zorgt voor pit in het gerecht.

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak de bami goreng of nasi goreng kruidenmix in een pan met olie.
  3. Verwarm de satésaus en voeg eventueel wat water toe om deze dunner te maken.
  4. Frituur de kroepoek in hete olie tot deze knapperig is.
  5. Snijd de gekookte eieren in partjes en leg deze op een bord samen met de gebakken uitjes, atjar tjampoer en stukjes ananas.
  6. Leg hier vervolgens ook de rijst, bami of nasi bij.
  7. Schenk wat satésaus over het gerecht en serveer met kroepoek en sambal oelek naar smaak.

Tips: Je kunt dit gerecht ook serveren met gebakken kip of rundvlees. Daarnaast kun je ook wat cashewnoten toevoegen voor extra crunch. Als je niet van ananas houdt, kun je deze natuurlijk weglaten of vervangen door bijvoorbeeld stukjes mango.

FAQ

Wat is het verschil tussen nasi rames en nasi goreng?

Nasi rames is eigenlijk een combinatie van verschillende gerechten uit de Indonesische keuken, terwijl nasi goreng alleen gebakken rijst is. Bij nasi rames worden vaak verschillende bijgerechten geserveerd, zoals bijvoorbeeld sate, gebakken ei en groenten.

Wat voor rijst kun je het beste gebruiken voor dit gerecht?

Je kunt gewone witte rijst gebruiken voor dit gerecht. Wil je een gezondere variant? Dan kun je ook zilvervliesrijst gebruiken.

Kun je dit gerecht van tevoren maken?

Ja, dat kan zeker. Je kunt de bijgerechten en sauzen van tevoren maken en deze in de koelkast bewaren. Op het moment zelf hoef je dan alleen nog maar de rijst te koken en de bami of nasi te bakken.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.