Tag: Heerlijk gerecht

Sambal Trassi: kruidige garnalensaus voor nasi rames

Sambal Trassi: kruidige garnalensaus voor nasi rames Als je bekend bent met de Indonesische keuken, dan heb je vast wel eens gehoord van Sambal Trassi. Het is een kruidige garnalenpasta die veel gebruikt wordt in gerechten als nasi goreng en natuurlijk ook in onze favoriete rijsttafelgerecht; Nasi Rames! In deze tekst lees je meer over de oorsprong en ingrediënten van Sambal Trassi en hoe je het zelf kunt maken. Achtergrondinformatie over Sambal Trassi Sambal is een chilisaus die zijn oorsprong vindt in Indonesië. Het woord "sambel" komt uit het Javaans en betekent "...

Lees verder →

Hoe je de perfecte textuur van de rijst in nasi rames bereikt

Hoe je de perfecte textuur van de rijst in nasi rames bereikt Nasi Rames is een heerlijk Indonesisch gerecht dat bestaat uit verschillende soorten vlees, groenten en natuurlijk rijst. De rol van rijst in dit gerecht mag niet onderschat worden. Het is namelijk de basis van het gerecht en de textuur ervan kan het verschil maken tussen een heerlijke maaltijd en een teleurstelling. In dit artikel laten we zien hoe je de perfecte textuur van rijst in nasi rames kunt bereiken. Stap 1: Kies de juiste rijstsoort Er zijn verschillende soorten rijst die je ...

Lees verder →

Nasi rames met varkensvlees

Nasi rames met varkensvlees Ben je op zoek naar een heerlijk Indonesisch gerecht? Probeer dan eens nasi rames met varkensvlees. Dit gerecht is een mix van verschillende smaken en texturen en zit boordevol eiwitten en groenten. Het is ook nog eens makkelijk te maken, dus perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Ingrediënten 300 gram rijst 300 gram varkensvlees (bijvoorbeeld hamlappen of speklappen) 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rode peper, fijngehakt (verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt) 2 eetlepels ketjap manis 2 ...

Lees verder →

Nasi rames met rundvlees

Nasi Rames met Rundvlees Ben jij op zoek naar een heerlijk recept voor nasi rames met rundvlees? Dan ben je op het juiste adres! Dit gerecht is typisch Indonesisch en bestaat uit heerlijke kruidige rijst, verschillende bijgerechten en natuurlijk mals rundvlees. Hieronder vind je het recept. Ingrediënten: 500 gram rundvlees, in blokjes gesneden 300 gram rijst 2 uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngesneden 2 eetlepels ketjap manis 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) Zout en peper naar smaak Olie om in ...

Lees verder →

Nasi rames met bamboescheuten

Nasi rames met bamboescheuten Wil je een keer iets anders dan de standaard nasi goreng? Probeer dan deze heerlijke nasi rames met bamboescheuten. Het is een gerecht dat bestaat uit verschillende bijgerechten die samen worden geserveerd met witte rijst. Dit recept is genoeg voor 4 personen. Ingrediënten 400 gr witte rijst 300 gr kipfilet, in blokjes gesneden 200 gr rundvlees, in reepjes gesneden 200 gr varkensvlees, in blokjes gesneden 4 eieren, hardgekookt en in partjes gesneden 200 gr sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd 150 gr bamboescheuten, uit blik ...

Lees verder →

Nasi rames met gebakken uitjes

Nasi rames met gebakken uitjes - Het recept Als je op zoek bent naar een smaakvolle Indonesische maaltijd, dan is nasi rames misschien wel de perfecte optie voor jou. Dit gerecht bestaat uit rijst geserveerd met verschillende bijgerechten zoals vlees, groenten en sambal. In dit recept leer je hoe je zelf nasi rames kunt maken, inclusief gebakken uitjes voor extra knapperigheid en smaak. Ingrediënten: 500 gram witte rijst 200 gram kipfilet, in blokjes gesneden 200 gram rundvlees, in blokjes gesneden 150 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd 150 gram ...

Lees verder →

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door op "Accepteren" te klikken ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.